8. 11. 2011

Reportáž z worskhopu Lea a Layssy

Na začátku října 2011 jsme tu měli velkou zoukovou událost!

Znovu k nám do Prahy zavítali Princ a Princezna současného zoukového světa. Leonardo Neves Batista a Layssa Liebscher!

Užili jsme si krásné tři dny s těmito tanečníky, které byly plné energie, skvělé nálady a atmosféry. Ta byla skvělá nejen díky nim, ale i díky všem účastníkům, kteří se tam sešli.

A jak to celé probíhalo?


Pátek 7.10.2011
- přivítání našich skvělých lektorů na párty ve Flame Dance. Večerem nás provázel Zdeněk Šubrt, který pomohl zajistit prostory pro celý víkendový workshop. Ale nebyl v tom týmu, který se o vše zasloužil, sám. Určitě bych ráda poděkovala nejen jemu, ale i Janě Ptáčnikové a Kristýně Radochové, kteří u sebe ubytovali Lea a Layssu a krásně se o ně celé tři dny starali. V rámci této párty jsme měli i krátkou taneční animaci. Oba tanečníci byli hrozně fajn. Stihli jsme si nejen zatančit, ale i popovídat.

Sobota 8.10.2011
- na sobotním workshopu jsem bohužel osobně nebyla, protože jsem měla jiné povinnosti, ale co jsem slyšela, lidi byli hrozně nadšení. Takže my všichni, kteří jsme tam nebyli, o mnohé přišli. Večerní sobotní párty byla v Palance, kde se nám oba předvedli se svým novým tanečním představením. Tady bych řekla, že maličko vázla organizace, protože jsem si všimla, že tanečníci byli připraveni na své vystoupení dlouho předtím, než jim ho vyhlásili. Všichni si krásně tančili, jen oni dva, čekali v kostýmech na chodbě, než je ohlásí. Byli tam přes půl hodiny.

Neděle 9.10.2011
- to byl hodně zajímavý den. Workshop měl začínat ve 13:00, ale díky majitelům, kteří jaksi nestihli včas přijet, jsme začali lehce po 14:00. Nevadí, i tak jsme toho zvládli celkem dost. Naučili jsme se asi čtyři variace. A víte co je na nich krásné? Že si je všechny pamatuju! Byly jednoduché, dají se kombinovat, takže jsem si z nich hned postavila vlastní variaci. Nic složitého, nic lámající ruce partnerek, atd. Atmosféra a nálada opět super, jako vždy ve spojení Lea a Layssy! Poslední večerní párty byla v klubu Jet Set. Byla na nás všech už vidět velká únava, přesto jsme tam všichni tančili a trénovali, seč nám síly stačily.

Co bych já osobně o Leovi a Laysse řekla? Jsou to zkrátka moc fajn a milí lidi. Jsou to velcí profesionálové, kteří mají můj obdiv a velkou úctu. Ve svém mladém věku toho dokázali hodně.

No a aby tato reportáž nebyla jenom takové suché povídání jedné bláznivé blogerky, připravila jsem si pro Vás krátký rozhovor s Leem. Je v angličtině. 

Monika: "Hi, Leo and Layssa, I would like to ask you a few questions. How did you like Prague?"
Leo: "We loved Prague so much it is one Amazing City and People too!!!"

Monika: "What was the most interesting thing in Prague for you?"
Leo: "In Prague everything looks very Medieval and it is so beautiful we love things like that, the most interesting thing i liked there was the fact that the people preserve the buildings and the history."

Monika: "What did you like the most while you were here?
Leo: "We really love that all of the people treat us is very nice always!!!"

Monika: "And the last question. You are really fantastic dancers. Could you give your secrete away, give us advice how to become such excellent dancers as you are?"
Leo: "Thank you so much to all of you for everything that was one amazing Weekend we loved it !!! I think dont have secret... just do everything with Passion and Focus, study every type of technique and style, every dancer can help you in your ability to grow! But one important thing is that you should always treat everyone Kind and with Respect it dosent matter if they are a teacher or student!!!

Za pomoc s překladem do AJ děkuji Olince Staňkové!

Na závěr bych ráda napsala pár věcí. Bohužel se ke mně po akci dostalo pár nehezkých informací. Které nechci nijak veřejně probírat. Já tu nejsem od toho, abych řešila něčí spory. Jsem tu od toho, abych informovala o zoukových událostech, ale hlavně v nezaujatém postoji. Nicméně cítím potřebu udělat "něco", cokoliv, abych pomohla věcem příštím, i případným osobám, aby se tyhle věci u nás nikdy více neděly. 

Mám takové veřejné přání, které bych ráda adresovala všem organizátorům podobných akcí.

"Milí organizátoři, když už do ČR v dobré víře někoho pozvete, aby se taneční úroveň zouku u nás zlepšovala, koukejte zajistit, aby se pozvaní lektoři u nás cítili dobře, starejte se o ně, pečujte o ně, aby se k nám stále rádi vraceli, jinak společného vyššího cíle nikdy nedosáhneme. Ale hlavně!!!!!, jim zaplaťte honorář, který si s nimi dohodnete. Tohle je základ slušného chování."

Už teď se těším na další akci! Na zoukovanou!


Žádné komentáře:

Okomentovat