1. 10. 2012

3rd ZOUK KONGRES in Brno 21.9. - 23.9.2012


O tomto kongresu mohu napsat reportáž, protože jsem tam byla. A jako každý jiný kongres, i tento byl skvělý. Od organizátorů, jako je Luděk a Pavla Lužní, se ani nic jiného neočekávalo. 

Mě osobně velmi příjemně překvapilo, že ačkoliv se všude po světě každý organizátor snaží o "NEJLEPŠÍ" kongres a neustále se vzájemně snaží předhánět v tom, kde se učitelé cítí nejlépe, to Pavla s Luďkem vzali velmi jednoduše, střízlivě, až poeticky. Přesto stylově.

Kongres začal už  čtvrteční zouk párty na Stolárně, kde se sice nesešli všichni lektoři, ale to nevadilo. I tak jsme si krásně zatančili a pak si i popovídali. 

V pátek nám milí manželé Lužní připravili grill párty v Beach Clubu u brněnské přehrady. To Vám byl zážitek. Nejdřív jsme jeli přes celé Brno tramvají do přístavu, kde jsme se ve 13:00 nalodili na loď, která nás odvezla do již zmiňovaného Beach Clubu. Chvíli jsme to tam trošku hledali, ale nakonec jsme to našli. Byli jsme tam první. Prostředí, i okolí bylo moc hezké. V létě je tam určitě hezké koupání. V ten den to na koupání moc nebylo, ale byl hezký slunný den.

Za půl hodiny přijeli lektoři, Lužní, včetně pomocného týmu ZOUKTIME. Na celý den jsme si tam mohli koupit tzv. "foodpass" za šílených 60 Kč, vážení přátelé. Slovo "šílených" značí, že to bylo šíleně málo. Když jsem to viděla, málem mi čelist upadla. A mohli jsme jíst, co nám hrdlo ráčelo. Steaky, klobásy, saláty a jiné pochutiny. 

Hrála muzika, jedlo se, pilo se, míče lítali vzduchem. Prostě byla legrace. 

Sehrál se i velmi důležitý souboj v beach volejbalu mezi lektory. Všichni hráči hráli s velkým zapálením. Smysl pro hru a soutěživost sršela z každého z nich. Těžko říct, kdo vyhrál. Pamatuji si jen, že Gilson chtěl vyhrát, a moc. Byl pro výhru udělat téměř cokoliv! 

Pak jsme si mezi sebou jen tak pinkali míčem nebo házeli fresbee. Někdo se tam dokonce pokoušel hrát badminton. Nebo lehkou kopanou. 

Grill párty končila lehce po 18:00, pak se museli všichni odebrat kvůli registracím a workshopům zpět na Stadion.

Já se pátečním workshopům vyhla. Jednak jsme museli z grill párty pěšky až do přístavu, protože na nás už nezbylo volné auto, tudíž jsme přijeli pozdě a jednak nás ta procházka tak zničila, že jsme si museli chvíli dáchnout, abychom zvládli pak párty na Stadioně. 

V pátek začala párty ve 22:00 hodin. Dresscode - sladké barvičky (růžová, bledě modrá, fialková,...). Konečně jsem našla uplatnění pro své úžasné růžové šaty. Měla jsem k nim i stylové růžové ponožky. Ostatní také vypadali velmi "sladce". 

Kolem půlnoci začal klasický program. Představování učitelů a atd atd ... však to už všichni znáte.


Takže se nám tam sešli:


Luděk a Pavla Lužní (Zouk a WCS - Česká republika), Kamacho s Brigitte (Zouk - Brazílie a Švýcarsko), Papagaio s Layou (samba axé, lambazouk - Brazílie a Katalánsko), Willem a Sula (zouk, samba de Gafieira - holandsko a Brazílie), Daniel a Leticia (zouk - Španělsko), Adilio s Luciou (zouk - Brazílie a Slovensko), Gilson s Natashou (lambazouk - Brazílie, Rusko), Jan a Anni (zouk - Německo), Kamil a Michalina (zouk - Polsko), Renato s Babi (zouk, salsa, samba - Brazílie), Rodrigo s Adrianou (lambazouk - Brazílie), Ronaldo s Martou (zouk - Brazílie, Maďarsko) a také Ozzy Shyne (kizomba, hip hop, salsa - chorvatsko).

Přes celý kongres nám hráli tři Dj's: DJ Zdeněk (Česká republika), DJ Brandon ZK (Česká republika) a DJ LionX (Německo).

O průběhu párty nebo workshopů asi nemá smysl se moc rozepisovat. Všichni víme, oč tu běží.

Sobotní párty začínala stejně, jako páteční a tentokrát jsme měli dresscode "monochromatic" neboli jednobarevné oblečení. V průběhu večera vystoupilo několik lektorů se svými představeními.

Co se týče jednotlivých vystoupení lektorů, tak se mi nejvíc líbilo vystoupení Rodriga a Adriany. Byli neskuteční.



Jsou talentovaní, jsou neokoukaní a mají drive. Myslím, že se jedná o objev kongresu. Také video z workshopu.


Rodrigo tančil na tuto písničku poprvé v životě. Předtím jí nikdy neslyšel, proto ty zmatené pohledy. Ale poradil si velmi bravurně. Byla krása na ně koukat. Naprosto ladný a čistý tanec. 

Pak se mi líbilo vystoupení Lucie a Adilia, které jste mohli už vidět na několika kongresech, i u nás v Praze. No a na třetí místo bych dala asi Daniela a Leticii. Nutno říci, že oba jsou to naprostí profíci a jejich zpracování je vždy velmi precizní, dokonalé a občas dost výstřední. Jinak tomu nebylo ani tentokrát. Video ke zhlédnutí na youtube ZDE

Nedělní párty se nesla v duchu pyžamové párty. Dočkali jsme se i dvou společných vystoupení lektorů. To druhé bylo hodně vtipné. Odkaz ZDE.

To je tak ve zkratce asi vše. Atmosféru, zážitky a to všechno ostatní, o tom se moc psát nedá. Lepší je to zažít. A proto příští rok určitě neváhejte a vydejte se s námi objevovat a zažívat. 

Děkuji všem fotografům, kameramanům za fotky a videa. Bohužel Vás neznám všechny osobně, když tak se přihlašte, ráda Vaše jména zveřejním. 

Děkuji všem lektorům, že jako vždy odvedli výbornou práci, aby nás bavili a něco nového nás naučili. 

A nakonec děkuji manželům Lužným za to, že každý rok se obětují a organizují pro nás nejen kongres, ale i jiné taneční akce. Bez jejich chuti, energie, lásky a spousty času, který do toho všeho vkládají, by to zkrátka nešlo. 

Samozřejmě nesmím zapomenout i na pomocný tým, který Pavlínce a Luďkovi po celou dobu pomáhali. Obrovský obdiv Daše Bátorové, i když je v jiném stavu, organizovala, zařizovala, tančila a vůbec neuvěřitelně fungovala. Velku chválu a obdiv za odvahu a chuť tvořit a tančit - Zoukteamu a děkuji také všem DJ's. Bez jejich muziky a výdrže až do ranních hodin by to také nešlo. Díky kluci! 



Žádné komentáře:

Okomentovat