11. 7. 2012

International Flash mob zouk day

International Flash mob zouk day!

Zouk je vášeň, zouk je láska, zouk je životní styl, také spojuje lidi ... a to z celého světa!

Jeden člověk, který našel lásku a životní styl v zouku, měl sen. Přál si, aby se zouk tančil úplně všude na světě a ještě v jeden jediný den. Sny jsou od toho abychom je žili, ne jen snili, a tak tento človíček udělal vše pro to, aby se jeho sen stal skutečností. 

Tento den bude 16.9.2012!!! Podařilo se dát dohromady celkem 32 států a 75 měst po celém světě. U nás v ČR se do této akce zapojí dvě města. Praha a Brno. Jde o zápis do Guinessové knihy rekordů. A v obou těchto městech je poměrně silná skupina lidí, kteří zouk tančí.

Přípravy jedou na plné obrátky. V současné době jsme začali trénovat choreografii, která je pro všechny společná. Vznikla mezi námi debata o tom, jestli je ta choreografie dostatečně reprezentativní a zda je to skutečně to, co chceme lidem u nás i ve světě ukázat.

Já si však myslím, že poselstvím tohoto dne, je úplně něco jiného. Tím hlavním cílem toho všeho je pobavit lidi, kteří nás uvidí a pobavit i sebe. Nejen při akci samotné. Ale už v těch přípravách. Je to příležitost jak se něco nového naučit, prohloubit naše vztahy, stmelit naší komunitu, seznámit se, utvářet a navazovat další vztahy. Dělat něco společně a mít možnost ukázat, co v nás je.

Jsem organizátorem této akce u nás v Praze. Mým úkolem je dát dohromady nejlépe všechny tanečníky, sehnat lektory, co nás naučí choreografii, sehnat prostory, abychom měli kde trénovat a zajistit veškerou podporu.

Oslovila jsem lektory, kteří zouk tady v Praze učí a požádala je o pomoc. S velkým nadšením a naprostým odevzdáním pro věc, se do toho vložila skvělá tanečnice a lektorka Lucia Kubasová se svým kamarádem a tanečníkem Pavlem Vackem. Tímto bych jim velmi ráda poděkovala za ochotu a čas, který s námi naprosto zdarma tráví. Těším se na další spolupráci a doufám, že pro Vás naše výkony budou velkou odměnou, nikoliv zklamáním.

Ostatní lektoři se buď ještě nevyjádřili, zda by se na tomto projektu chtěli podílet nebo účast rovnou odmítli. Někteří z nedostatku času, někteří neustále jezdí po kongresech a některé jsem ještě nestihla oslovit.  

Žádala jsem o pomoc i našeho DJ Brandona. Odmítl. Cituji: "Nevidím ve flashmobu žádnej přínos, jen spoustu povyku pro nic. Lidi zatleskaj, ale dojem to na ně žádnej neudělá, lektoři tím propálí spoustu času, udělá se video a za měsíc o tom nebude nikdo vědět. Nevidím v tom žádnou spolupráci, pár lidí do toho investuje spoustu síly a zbytek si z toho uplácá kaši."

Já jeho názor nesdílím. Věřím, že společně to zvládneme. Máme dva měsíce příprav. A snad se připojí další lektoři a užijí si s námi spoustu legrace. Myslím, že si to zasloužíme. Živíme je a jejich studia celkem slušně a celkem dlouho. Nemyslíte? 

Víc informací o této události najdete "zde
 

Žádné komentáře:

Okomentovat