6. 8. 2012

Taneční módní policie ZOUK ČR

Píše se rok 2012 vážení přátelé. Všimli jste si? Ano? No, někteří bohužel ještě ne. 

Žiji v Praze už deset let. Z toho tančím téměř pět let. Celou dobu se věnuji salse, bachatě a poslední rok a půl se věnuji také zouku. 

Účastním se téměř všech tanečních akcí a párty, které se kde naskytnou. Snažím se podpořit jakéhokoliv organizátora, protože vím, jak těžké cokoliv zařídit je a jak moc nevděčná práce to je. 

Ale už bohužel nemohu déle mlčet. Dnešní večer mě prostě dorazil. Musím prostě veřejně říct to, co si myslím a co mě trápí už delší dobu.

Nevím, jestli tím něco změním, ale aspoň se o to pokusím. O podobnou aktivitu, podobné sdělení lidem, se snažil Dr. Salsaštein na loňském Fresa Dance Festivalu. Pamatujete si, co se lidem snažil říct? Že ne? Já Vám to velmi ráda připomenu!

Dr. Salsaštein byl narozdíl ode mně velmi milý, mírný a sdílný. Ale já Vám to hodlám naservírovat pěkně upřímně a natvrdo. Protože mám pocit, že kdybych se měla vyjadřovat v náznacích a různě Vás žádat, že to vůbec ničemu nepomůže. A je mi jedno, jestli se kvůli tomu někdo urazí. Potrefená husa se vždycky ozve, já s tím počítám.

Vážení tanečníci! Lidi! Dá-li se Vás některé takto nazývat!!! Proberte se! Tanec je radost a zábava. Ale nezapomínejte na osobní hygienu!!! Nechápu, co je tak těžké na tom, že se před lekcí, workshopem nebo párty, osprchuju!!! Víte co je sprcha, ne? Takové to zařízení, které je určeno k mytí lidského těla. Máte to všichni doma. Nebo žijete v chlívech?!!! 

Nemám-li se možnost osprchovat, tak se alespoň opláchnu někde v umyvadle. Protože kdo se meje, ten nesmrdí!!! Noste si sebou ručník a deodorant!!! Také náhradní oblečení. Není nic odpornějšího než zpocený a občas i smradlavý tanečník/ce. 

Základem všeho je se v podpaží vyholit, víte? A pokud jste vyloženě proti tomu, tak se alespoň dostatečně převlékejte a voňte, protože jinak je to peklo s někým takovým tančit!!! Nejhorší je, když má chlap tílko a z pod paží mu čouhá neoholené roští. K tomu přidejte nějaké super provlékací figury a máte z toho to, že dáma má svou tvář nejčastěji právě v oněch neoholených místech.

Ale tím největším vrcholem hnusu a všeho nevkusu jsou vysoké ponožky v botech ke krátkým nohavicím!!! To se týká tedy pánů. Pánové! Všichni máte za úkol pořídit si "krátké" ponožky a je jedno, jestli k dlouhým nebo ke krátkým nohavicím. Na tancování noste jen krátké ponožky, je v tom jistota, že nebudete zase za trotly. A pánové! Jenom černé ponožky!!! Nosíte-li na tancování sandály, tak v tom budete mít nohu bez ponožky!!! Rozumíme si??!

Já budu zase chodit na párty a běda Vám!!! Budu sebou nosit citróny a každý "módní umělec" ho ode mně dostane, včetně napomenutí.  Páč jinak se to nenaučíme. Je zajímavé, že toto je jen doména českých tanečníků. Styďme se!


6 komentářů:

  1. to je ale kokotina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neni! Ale jen ta 1. cast - je opravdu, opravdu, opravdu hrozne tancit s nekym, kdo smrdi. Jak muze vypadat tancovani, kdyz jedine, na co se muze clovek soustredit je, ze musi dychat pres usta, jen aby se mu nezvedl zaludek... Lidi maji ruznou citlivost na pachy, proto je lepsi preventivne se myt a vonet. Ciste, byt i zpocene telo, nesmrdi! Ciste (ne proschle), byt i propocene tricko, nesmrdi!

      Co se tyce oblekani a ponozek, je to kazdeho vec - roli hraje vkus, mira pohodli, ochota provokovat nebo naopak zapadnout, pochopeni (a prijeti!) urciteho statusu akce(ktery se meni neuveritelne rychle v zavislosti od mista konani, pocasi, skladby spolecnosti, rocniho obdobi). Jinak za chvili zacneme merit delku sukni a kalhot, hloubku vystrihu a tloustku stehen. Rada zatancim s milym usmevavym vonavym klukem v kratkych kalhotach a vysokych ponozkach!

      Vymazat
  2. Možná by si autorka měla zjistit módní trendy, než začne kritizovat http://life.ihned.cz/moda/c1-56159120-drivejsi-faux-pas-se-stava-trendem-ponozky-v-sandalech-ovladaji-modni-svet?utm_source=mediafed&utm_medium=rss&utm_campaign=mediafed

    OdpovědětVymazat
  3. Možná bych jen upozornil autorku na to, že ke kalhotám patří dlouhé ponožky a krátké nikoliv... takže pokuď radíte, raďte, ale jen v tom, co víte, že je pravda:)

    OdpovědětVymazat
  4. ano, to autorka samozřejmě ví. To je rada pro ty, kteří neví kdy si které ponožky vzít. Tak proto píšu, že když půjdou tančit, ať si pro jistotu vždycky vezmou krátké ponožky.

    OdpovědětVymazat
  5. a k tomu, že ponožky v sandálech jsou nyní moderní ... přečtěte si ten článek, který mi doporučujete ještě jednou a pořádně ... třeba pochopíte, o čem se tam skutečně píše ...

    OdpovědětVymazat